Vonkers vertellen - De Vonk Noordwijkerhout

De Vonk Noordwijkerhout
Title
Ga naar de inhoud

Vonkers vertellen

Contact Gastenboek
Hier volgen verhalen van degenen die in de Vonk hebben verbleven. Heeft u ook een uw verhaal en wilt u dit delen met anderen?  Neem dan contact met ons op.

Ik ben geboren in februari 1932 te Hoorn. Ik was een bronchitis kind; mijn ouders waren overbezorgd en ik ben niet met veel zelfvertrouwen opgevoed.
Ik was een slechte leerlinge, zag alle vogeltjes vliegen op school. De huisdokter vond het beter dat ik een poosje naar "De Vonk" in Noordwijkerhout ging.
Daar heb ik een aantal cursussen gevolgd: een van zes weken en twee van vier weken.
We kregen taal, rekenen, aardrijkskunde, naailes, tuinieren en volksdansen kan ik mij herinneren.
Achter op mijn foto's staan de namen van de personen (aan te vragen bij de webmaster).
Er waren twee dames die de leiding hadden, de jongste was juffrouw Bos. We sliepen met zijn vieren op een kamer. Ook werd je daar geobserveerd  waar je het meest geschikt voor was. Bij mij was dat de verpleging. Via De Vonk kwam ik in het Rotterdams Zeehospitium in Katwijk a/z terecht waar ik de opleiding voltooid heb.
Er waren meisje uit heel het land maar ook een groepje uit Westfriesland, waaronder ikzelf.

Ik vond het leuk weer even terug geweest te zijn op De Vonk, vele herinneringen kwamen weer voorbij. Het mooie gebouw, de hal en het trappenhuis zie ik zo voor mijn ogen.
Ook herinner ik mij de warme ontvangst op onze vrije dag toen wij in Katwijk werkten. Ik heb mijn vriendin in De Vonk ontmoet en samen zijn we naar het "Zeehos" gegaan.
Wij woonden te ver van huis af om daar voor een dag naar toe te gaan, dan fietsten we even naar De Vonk.

Ik vond het jammer als er weer een cursus was afgelopen en we weer naar huis moesten.
Ik kan me herinneren dat we een keer door een vrachtwagen van een van de ouders van de kinderen weer naar huis gebracht zijn.
Ik ben daar met veel meer zelfvertrouwen weg gegaan dan dat ik er gekomen was.

C. Nanninga-Hemmer  26-2-2017


De Vonk Noordwijkerhout
Het ligt niet in de bedoeling van de webmaster om plagiaat te plegen met al deze oude gegevens. Wij zijn dan ook op zoek naar de schrijver(s) van deze historisch documenten en de makers van al die mooie oude foto's.
Terug naar de inhoud