Menuregels - Tafelen1

Maecenas vitae congue augue,
nec volutpat risus.
Ga naar de inhoud
Menuleer
Menuregels

De uitgangspunten voor het maken van menu’s zijn in tien regels samen te vatten:

1. Zorg voor een juiste volgorde van de gangen.
2. Zorg voor een evenwichtige verdeling van de verschillende  onderdelen
  van het menu.
3. Zorg voor afwisseling in de bereidingstechnieken van de verschillen de
   onderdelen.
4. Zorg voor afwisseling in het gebruik van producten.
5. Breng afwisseling in kleuren en smaken, niet alleen binnen het menu, maar
   ook binnen de afzonderlijke gerechten.
6. Hou rekening met het jaargetijde. Hete zomerdagen vragen om andere
   gerechten dan koude winterdagen.
7. Maak gebruik van verse producten die in het seizoen worden Aangeboden.
8. Stem een menu af op de gelegenheid waarvoor het gebruikt moet worden.
9. Stem het menu af op de groep gasten. Hou rekening met de aanwezigheid
   van ouderen,kinderen of gasten met bijzondere voedingsgewoonten of diëten.
10. Hou rekening met de mogelijkheden van jouw keuken.

Terug naar de inhoud