Taal van het bestek - Etiquette

Etiquette
Maecenas vitae congue augue,
nec volutpat risus.
Ga naar de inhoud

Even pauze: In dit geval hoef je niet perse je bestek op je bord te leggen. Je mag de punt van je mes en de tanden van je vork ook op de rand van je bord leggen. Het is niet netjes om je reeds gebruikte bestek op tafel te leggen.Mag ik nog: Soms zie je dat mensen wanneer ze een tweede ronde zouden willen opscheppen of opgeschept zouden willen krijgen hun bestek naast hun bord leggen zoals het lag vóór ze aan de maaltijd begonnen. Gebruikt bestek hoor je niet op tafel te leggen, dus doe dit niet.


Ik ben uitgegeten: Je mes en vork met de handvatten bijeen op je bord gelegd geeft aan dat je bent uitgegeten (voor de betreffende gang). Leg de handvatten naar onder als je niets bijzonders te vertellen hebt over de maaltijd.


Ik ben uitgegeten en het was heerlijk; De handvatten van je mes en vork bijeen en op 9 uur óf op 3 uur op je bord laat weten dat de maaltijd voortreffelijk heeft gesmaak


Ik ben uitgegeten en vond het niet lekker; Heel vervelend dat de maaltijd niet heeft gesmaakt. Als je te gast bent bij iemand thuis zul je het bestek misschien niet zo snel zo neerleggen. Je wilt immers een dankbare gast zijn en kunt er voor kiezen om een kleinere portie op te scheppen om voor de vorm enkele happen te nemen. Je kunt je verontschuldigen met de mededeling dat je geen grote honger hebt. Krijg je een gevuld bord voorgeschoteld en heb je zelf dus geen invloed op de hoeveelheid eten op je bord? Je hoeft je bord niet leeg te eten wanneer je niet zelf opschept.

www.noroma.nl
Test versie
Terug naar de inhoud